НОВИНИ

Формациите от "Обединени патриоти" ще се явяват поотделно на следващите избори

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:28, 05.02.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Политика
Слушай новината

ВМРО ще се явят сами на парламентарните избори. Това обяви организационният секретар на партията Юлиан Ангелов в кулоарите на парламента. Това решение е взето след желание на структурите на ВМРО.

Пред БНТ Волен Сидеров заяви, че в структурите на "Атака" също надделява мнението за самостоятелно явяване на изборите.

В парламента Юлиан Ангелов заяви, че коалиционните партньори от НФСБ са уведомени за решението на ВМРО и благодари за съвместната им работа, увенчана по думите му с множество успехи за България. Няма лоши отношения или напрежения и идеологически различия в коалицията "Обединени патриоти", съобщи и съпредседателят на групата Искрен Веселинов.

"Истината е, че ВМРО се развива и ние имаме различна визия за развиване на патриотичното движение, която трябва да продължим сами. Идеята е патриотичното движение да се превърне в гражданска платформа, в която да изразяват мнението си всички, които бранят изконните български ценности", заяви Искрен Веселинов.

Ще бъдат привлечени политически и граждански организации, а немалка част от местата в листите ще са за гражданска квота. Целта на ВМРО била не просто да прескочат 4-процентовата бариера, но и да направят патриотизма модерен и разбираем.

До момента от НФСБ отказват коментар по решението на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите.

В "Денят започва" лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че от ВМРО и НФСБ сами са си затворили страницата за възможна коалиция с тях, основно защото първоначално замислените промени не се случили.

Сред съратниците му надделявало мнението да отидат сами на изборите, каза още Сидеров, но допълни, че си оставя една вратичка за разговори с граждански формации.

"С които да направим един по-широк фронт на националистически, консервативно мислещи хора, които искат България да не бъде с протегната ръка за европомощи, които след това да се раздават на наши фирми, а да бъде държава, в която се произвежда", каза председателят на "Атака" Волен Сидеров.

Сидеров обясни, че няма амбицията да бъде в някаква форма на властта, но смята, че не е разумно опитът на хора като него да бъде пропилян и да не бъде използван.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Херо Мустафа поздрави Вежди Рашидов за Закона за филмовата индустрия
Херо Мустафа поздрави Вежди Рашидов за Закона за филмовата индустрия
След срещата Борел-Лавров: Разногласията остават, търсят се възможности за сътрудничество
След срещата Борел-Лавров: Разногласията остават, търсят се възможности за сътрудничество