НОВИНИ

Франция отново не спечели след 1:1 в Киев

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:49, 04.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
франция отново спечели киев
Слушай новината

Националният отбор на Франция записа второ последователно равенство в Група на квалификациите за Световното първенство, след като направи 1:1 като гост на Украйна.

Така "петлите" направиха още една грешна стъпка в квалификационната си кампания след хикса у дома преди няколко дни срещу Босна и Херцеговина.

Любопитното от срещата тази вечер за украинците пък е, че това беше петото поредно равенство за тях от началото на квалификациите от пет изиграни срещи.

"Синьо-жълтите" също така продължават да нямат загуба в историята като домакин на Франция.

На Олимпийския стадион в Киев Микола Шапаренко даде аванс на домакините в края на първата част, разписвайки се със силен изстрел от дъгата на наказателното поле, който остави безпомощен Юго Лорис.

В 50-ата минута обаче Антони Марсиал донесе точката на французите, след като се възползва от рикошет в главата на противников футболист и от близо нанесе удар, при който Андрий Пятов не успя да се намеси добре и позволи топката да премине неговата гол линия.

Въпреки равенството, Франция остава начело в групата с актив от 9 точки и пет изиграни срещи. С четири пункта по-малко украинците заемат 3-то място в подреждането.

Между тях е тимът на Финландия, който по-рано днес надигра с 1:0 тима на Казахстан и събра 6 точки. Футболистите на Марку Канерва имат и два мача по-малко.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно и ветровито време днес
Облачно и ветровито време днес
Италия разплака Сърбия насред Белград и триумфира на ЕвроВолей 2021 за жени
Италия разплака Сърбия насред Белград и триумфира на ЕвроВолей 2021 за жени