НОВИНИ

Франкфурт задълбочи кризата във Ведер. Бременци почти сигурно изпадат от Бундеслигата

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БНР
11:05, 04.06.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Европейски футбол
франкфурт задълбочи кризата ведер бременци почти сигурно изпадат бундеслигата

Съставът на Айнтрахт (Франкфурт) победи Вердер с класическото 3:0 като гост в отложена среща от 24-ия кръг на немската Бундеслига.

След поражението домакините остават на предпоследната позиция в класирането с 25 точки, а Айнтрахт след втория си пореден успех се изкачи на 11-о място с 35.

Първото полувреме завърши 0:0, а гостите откриха резултата в 60-ата минута. Филип Костич подаде топката на Андре Силва, който прецизно с глава я насочи във вратата.

Австрийският полузащитник Щефан Илзанкер, който влезе като резерва, отбеляза другите два гола в мача. 19 секунди след появата си в игра в 81-ата минута той удвои резултата с първото си докосване до топката. В 90-ата минута Илзанкер вкара втория си гол в мача, с което оформи крайното 3:0.

Вердер е най-слабият домакин в Бундеслигата този сезон с едва шест спечелени точки у дома и само една победа - срещу Аугсбург на 1 септември миналата година.

Двубоят трябваше да се играе на 1 март, но беше отложен, след като Айнтрахт трябваше да играе мач от Лига Европа срещу австрийския Залцбург, който два дни по-рано не се проведе заради силна буря.

Японският защитник на гостите Мокото Хасеба изравни южнокорееца Бум Кун Ча за най-много мачове на азиатец в Бундеслигата, след като изигра своя 308-и двубой.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божидар Краев игра цял мач при загуба на Жил Висенте
Божидар Краев игра цял мач при загуба на Жил Висенте
"Споделени игри" за втора поредна година тази събота на Витоша
"Споделени игри" за втора поредна година тази събота на Витоша