НОВИНИ

Франсис Тиафо спечели титлата в Хюстън

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:09, 10.04.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
франсис тиафо спечели титлата хюстън
Слушай новината

Американецът Франсис Тиафо спечели титлата на тенис турнира на клей от сериите АТР 250 в Хюстън, след като на финала надигра Томас Мартин Ечевери от Аржентина в два тайбрека.

За пореден ден дъждът над Хюстън предизвика огромни проблеми на организаторите, които бяха принудени да поставят двата полуфинала и финала в един ден, след като в събота пък бяха проведени всички мачове от осминафиналите и четвъртфиналите.

Натоварената програма обаче отново не попречи на поставения под №1 Тиафо, който в полуфиналите се справи с нидерландеца Хайс Брауер след 6:4, 6:1, за да си осигури място в мача, който щеше да определи шампиона.

По същото време пък Томас Мартин Ечевери надви германския квалификант Яник Ханфман с 6:3, 6:4, за да се класира за своя втори финал в кариерата му и то по-малко от месец, след като игра за титлата и в Сантяго, Чили.

В спора за трофея в Хюстън и Тиафо, и Ечевери сервираха солидно, като все пак двамата си размениха по един пробив в хода на втория сет. В крайна сметка обаче американецът измъкна и двата тайбрека в срещата и след 7:6(1), 7:6(6) вдигна своята едва втора титла в кариерата.

Любопитното е, че вторият триумф на Франсис Тиафо идва повече от пет години след първия му такъв, който беше на турнира в Делрей Бийч през февруари 2018-а година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великденско зайче се гмурна в океана край Флорида
Великденско зайче се гмурна в океана край Флорида
Почина китаристът на АББА Ласе Веландер
Почина китаристът на АББА Ласе Веландер