НОВИНИ

Фулъм отново е във Висшата лига!

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БНР
08:46, 05.08.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Европейски футбол
фълум отново висшата лига

Отборът на Фулъм отново е в елита на английския футбол, след като късно снощи победи Брентфорд с 2:1 след продължения пред празните трибуни на стадион "Уембли", в мач от финалния плейоф на Чемпиъншип за влизане във Висшата лига.

Така тимът от централен Лондон се нареди до Лийдс Юнайтед и Уес Бромич Албиън, като и трите отбора успяха да си осигурят участие във Висшата лига за предстоящия сезон чрез директна промоция.

В големият герой за "Котиджърс" се превърна левият защитник Джо Брайън, който вкара и двете попадения за успеха, като за първото изцяло вина носи вратарят на Брентфорд Давид Рая.

Двата тима изиграха голяма част от мача при поделено надмощие, като имаха доста шансове да решат изхода на срещата още преди продълженията, но добри намеси на вратарите и неточния мерник на нападателите не позволиха това да се случи.

С наближаването на последните минути от редовното време, двата отбора много предпазливо, с мисъл за защитата и без никакви рискове, а гол можеше да подне само при грешка.

И тя дойде в 105-ата минута, когато Джо Брайън проби по лявото крило и видя, че вратарят на Брентфорд Давид Рая очаква центриране и и излязъл извън рамката на вратата.

От близо 40 метра, вместо да центрира, той пробва удар, който се оказа печеливш - 1:0.

Футболистите на Брентфорд тръгнаха напред да изравняват резултата, което доведе до празни пространства в тяхната половина и при нова атака Брайън направи двойно подаване с Митрович, което го изведе на отлична позиция за гол и пак не сбърка - 2:0 в 117-ата минута.

До края Хенрик Далсгаард успя да намали резултата в добавеното време 2:1, но за повече нямаше време.

С успеха и влизането в елитното ниво на английския футбол Фулъм си осигури приходи от минимум 135 милиона паунда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С до около 20% намаляват наемите на пазара в Благоевград
С до около 20% намаляват наемите на пазара в Благоевград
Мохамед Халаф за експлозиите в Ливан: "Хизбула" има складове с оръжие навсякъде
Мохамед Халаф за експлозиите в Ливан: "Хизбула" има складове с оръжие навсякъде