НОВИНИ

Футболистът на Царско село, нападнат от Стойне Манолов, разкри, че е получил смъртни заплахи

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:44, 24.05.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
футболистът царско село нападнат стойне манолов разкри получил смъртни заплахи
Снимка: ПФК Царско село (София)
Слушай новината

Вече бившият футболист на Царско село Юсуфа Яфа коментира случилото се по време на последния двубой на "царете" за сезона срещу Локомотив (София), когато той беше нападнат от президента на клуба Стойне Манолов.

В добавеното време на срещата Царско село получи право да изпълни дузпа, като Яфа заяви желанието си именно той да изпълни 11-метровия наказателен удар.

Президентът на "царете" обаче не остана доволен от това решение и потърси саморазправа на игрището със своя футболист. В крайна сметка гамбиецът беше принуден да напусне на терена, като в своя Инстаграм профил самият той разкри, че е получил смъртни заплахи от Манолов.

"В този момент си помислих, че не искам моят отбор да изпадне и затова исках да изпълня дузпата - с ясната мисъл за отговорността, която поемам. Така прави един истински мъж! "Капитанът" го прие лично. В един отбор капитанът не се поставя над своите съотборници. В конкретната ситуация истинският капитан щеше да каже. Ти изпълни дузпата и дори да пропуснеш, целият отбор е с теб.

Получи се цирк, който никога не бях виждал през живота си. Накрая те решиха, че ще ми позволят да изпълня дузпата, а това, което се случи впоследствие, дори не можех да си го представя. Президентът на клуба влезе на терена и се нахвърли върху мен. Това ми дойде твърде много - беше ясно, че тук вече не става въпрос за спорта.

Оставих топката на който иска да изпълни дузпата и той ме изгони от терена, без дори да съм получил червен картон. Мачът продължаваше, а съдията и полицаите му позволиха да нахлуе на игрището. Усетих, че нещо не е наред и се отправих към съблекалнята. Той започна да ме блъска без причина, да ме стиска силно за врата и го попитах какъв е проблемът му с мен, след като не съм направил нищо лошо. Бях шокиран и не осъзнавах какво се случва.

Докато напусках игрището, треньорът на вратарите заплаши живота ми, че ако не изляза, ще ме убие. Той каза "Напусни преди да те убия!". В крайна сметка "капитанът" взе топката, за да изпълни дузпата и я пропусна, с което тимът изпадна във втора дивизия. Бях много ядосан. Президентът ме последва в съблекалнята и ме удари по-силно отколкото на терена. Имаше над 30 полицаи на стадиона и никой не направи нищо!" написа Яфа, който е преминал през юношеските академии на Милан, Болоня, и Айнтрахт (Франкфурт).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн няма да участва на турнира в Портимао
Боряна Калейн няма да участва на турнира в Портимао
Пожар в заведение до стадион "Ивайло" във Велико Търново
Пожар в заведение до стадион "Ивайло" във Велико Търново