НОВИНИ

Гарет Саутгейт: Дания ни създаде много проблеми

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:51, 08.07.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
гарет саутгейт дания създаде проблеми
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт беше повече от доволен след успеха с 2:1 след продължения срещу Дания в 1/2 финалите на УЕФА Евро 2020.

Победата сложи край на 55-годишното чакане за класиране на "Трите лъва" на финал на голямо първенство, като в неделя, 11 юли, англичаните ще излязат отново на "Уембли" в спора за трофея срещу Италия.

В интервюто след мача с Дания Саутгейт сподели, че "Червения динамит" е създал много проблеми на неговия тим, но най-важна е победата.

"Бях убеден, че ще успеем, но не беше лесно, както срещу Украйна. Мнозина подценяваха датчаните, но те ни създадоха много проблеми. Най-важното е, че подарихме на нашите фенове и на цялата нация една фантастична нощ, а пътешествието ще продължи още 4 дни. Много се гордея с играчите. Те свършиха огромно количество работа. Да не забравяме, че някои от момчетата нямат голям опит в националния отбор", коментира Саутгейт.

Селекционерът очаквано бе попитан какво мисли за ситуацията при отсъдената дузпа в края на първото продължение.

"Дузпата? Честно казано, още не съм гледал повторение. Мисля, че Стърлинг през цялото време тормозеше защитата на Дания", коментира наставникът на Англия.

Накрая Гарет Саутгейт отправи поглед и към големия финал, прогнозирайки, че "ще се получи отличен мач".

"Италия е много качествен отбор и прогресира през последните години. Те са в чудесна форма и притежават защитници, които са минали през всичко. Ще се получи отличен мач", завърши специалистът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецпрокуратурата с 13 осъдителни присъди по дело за данъчни престъпления
Спецпрокуратурата с 13 осъдителни присъди по дело за данъчни престъпления
45-годишен мъж е задържан при полицейската акция в Дупница
45-годишен мъж е задържан при полицейската акция в Дупница