НОВИНИ

Гарет Саутгейт: Готови сме да направим следващата крачка

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:19, 05.07.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
гарет саутгейт готови сме направим следващата крачка
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт обяви, че неговите футболисти са готови за мача от полуфиналите на УЕФА Евро 2020 срещу Дания и са пределно мотивирани да го спечелят.

Евентуален успех би пратил "Трите лъва" на първи финал на голямо първенство от триумфа на Световното първенство през 1966 година.

"Вече се справихме с толкова неприятности, преодоляхме много бариери. Чувствам, че играчите възприемат този мач като поредното предизвикателство. Няма да бъдем напълно удовлетворени, ако спрем дотук. Когато преди три години играхме полуфинал на Мондиал 2018 имахме усещането, че сме извървели огромен път. Сега повторихме това постижение, но то няма да е достатъчно, за да се задоволи този отбор. Това е добър знак. Готови сме за следващата крачка, играчите са въодушевени от това предизвикателство. Някои мачове протичат доста специфично, това вече се видя. Но момчетата ще бъдат готови. Имаме шампиони в състава си, които знаят как се печелят трофеи и са уверени", заяви Саутейт.

Бившият защитник, който бе част от отбора, който за последно игра на полуфинал на Европейско първенство добави още, че е радостен от завръщането на "Уембли".

"Да отидем до Рим, в различна среда, различен начин на подготовка бе добре, за да се поддържаме фокусирани, но сега се завръщаме на "Уембли" и това е отлично за нас".

Накрая Саутгейт увери, че в групата за двубоя срещу Дания ще се завърне Букайо Сака, който пропусна 1/4-финала срещу Украйна.

"Той трябва да се оправи. Той обяви, че дори може да играе срещу Украйна, но всъщност не сме имали шанса да го видим на терена и да работим, за да потвърдим това решение. Днес той ще се върне към пълноценни тренировки с отбора и трябва да се оправи."

Двубоят Англия-Дания на "Уембли" от полуфиналите на УЕФА Евро 2020 е в сряда, 7 юли, от 22.00 ч. българско време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево време с температури между 28 и 33 градуса
Предимно слънчево време с температури между 28 и 33 градуса
Започна подаването на документи за прием в гимназиите
Започна подаването на документи за прием в гимназиите