НОВИНИ

Георги Градев: Предстои да вземем лиценза на БФШ 2022, надявам се да видим Антъни Иванов на Олимпиадата (ВИДЕО)

георги градев предстои вземем лиценза бфш 2022 надявам видим антъни иванов олимпиадата видео
bnt avatar logo
от БНТ
13:41, 28.01.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортният адвокат Георги Градев гостува е предаването "Арена спорт", където освен битката за президентския пост в Българския футболен съюз (БФС), той засегна още темите, свързани с българския шахмат и Антъни Иванов.

На първо време Градев коментира появилата се снимка по-рано днес на една от европейските ни отборни шампионки в шахмата Гергана Пейчева с българската баскетболна звезда Александър Зверев и допълни, че в най-скоро време очаква Българската спортна федерация по шахмат (БСФШ) да вземе лиценза на Българска шахматна федерация 2022 (БФШ 2022).

"Това са двама млади спортни идоли. Гери отдавна ми беше споделила, че си е купила билет за този мач и че иска да се запознае с Везенков, а за тази среща ни съдейства и неговият баща - Сашо Везенков", заяви бившият футболен агент.

"В шахмата вървим по един добре отъпкан план, от който вече сме изпълнили 4 от 5 стъпки. Последната е да вземем лиценза на БФШ 2022", каза още той.

Експертът по спортно право засегна и казуса със състезателните права на плувеца Антъни Иванов, като изрази надежда, че ще можем да видим родния атлет на Летните олимпийски игри в Париж 2024 по-късно тази година.

"За Антъни Иванов предстои една битка с Общото събрание на плувната федерация на 31 януари. За мен господин Аврамчев и хората около него постъпват некоректно и незаконно с Антъни. Въпросът с тях е, за да му възстановим правата му в България. Иначе на международно ниво продължава и делото в Швейцария. Хубавото е, че с процедурни хватки направихме така, че Антъни да плува в една от двете години, за които беше наказан. Сегашната му санкция изтича на 25 септември и се надявам, че Федералния съд в Швейцария ще отмени наказанието му и ще го видим на Олимпийските игри в Париж. Той е готов за там", завърши Георги Градев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна Корея е изстреляла няколко крилати ракети, съобщи Сеул
Северна Корея е изстреляла няколко крилати ракети, съобщи Сеул
Проверка на факти: Финансова пирамида ли е еврозоната и ще загубим ли спестяванията си?
Проверка на факти: Финансова пирамида ли е еврозоната и ще загубим ли спестяванията си?