НОВИНИ

Гергана Топалова загуби в първия кръг на турнир в Дубай, Шиникова премина успешно през квалификациите

гергана топалова поражение втория кръг тенис турнира пазарджик
bnt avatar logo
от БНТ
15:47, 04.12.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската тенисистка Гергана Топалова отпадна в първия кръг на турнира по тенис за жени на твърди кортове в Дубай (ОАЕ) с награден фонд 100 000 долара.

Втората ни ракета при дамите претърпя поражение на старта от поставената под №8 рускиня Екатерина Макарова с 0:6, 6:7(4) в среща, продължила час и 26 минути.

Двубоят започна кошмарно за 23-годишната пловдивчанка, която загуби откриващите девет гейма в мача и така се оказа догонваща със сет и 0:3 във втория.

Топалова все пак намери начин да отговори и обърна развоя на втората част, повеждайки с 4:3, а след общо осем разменени пробива в хода на сета и пет отразени мачбола от страна на българката, в крайна сметка се стигна до 6:6, а в последвалия тайбрек Макарова взе своето и сложи точка на спора след 7-4 точки в своя полза.

В следващата фаза бившата №8 в света ще се изправи срещу тенисистката от Узбекистан Нигина Абдураимова, която пък елиминира в откриващия кръг бившата финалистка от Уимбълдън Сабине Лисицки.

За загубата си още на старта пък Гергана Топалова спечели 1 точка за световната ранглиста и 926 долара от наградния фонд.

В същото време другата ни представителка в турнира в Дубай Изабелла Шиникова успешно премина през квалификациите и влезе в основната схема, като в решителния мач българката се наложи над Дилета Черубини от Италия с 6:1, 6:1 след само 54 минути игра.

За класирането си за същинската надпревара Шиникова заслужи 6 точки за световната ранглиста и 926 долара от наградния фонд, а в първия кръг тя ще се изправи срещу друга квалификантка - Лола Радивойевич от Сърбия.

В квалификациите участва и още една българка – Ева Бусаад, която отпадна след поражение в първата си среща с 1:6, 0:6 от британката Емили Апълтън.

Изабелла Шиникова и Ева Бусаад ще участват и в надпреварата на двойки в, където ще си партнират съответно с Лола Радивойевич и индийката Джигиаса Нарсингани.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как КЕВР използва статистиката, за да формира цената на водата - НСИ с упреци към енергийния регулатор
Как КЕВР използва статистиката, за да формира цената на водата - НСИ с упреци към енергийния регулатор
"Умни чешми" с питейна вода са на разположение на пътниците на Летище София
"Умни чешми" с питейна вода са на разположение на пътниците на Летище София