НОВИНИ

Германия се провали с гръм и трясък и отпадна още в груповата фаза на дамския Мондиал

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:06, 03.08.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
германия провали гръм трясък отпадна груповата фаза дамския мондиал
Снимка: БТА
Слушай новината

Един от фаворитите на за титлата по време на световното първенство по футбол за жени в Австралия и Нова Зеландия в лицето на Германия сензационно напусна турнира още в груповата фаза, след като остана на 3-ото място в своята група "Н" и така се прости с шансовете си за първи трофей в надпреварата от 2007-а година насам.

Отпадането на Бундестима стана факт днес, когато селекцията на Мартина-Вос Текеленбург успя да стигне само до равенство 1:1 срещу Република Корея.

На стадион "Ланг Парк" в Бризбейн срещата започна кошмарно за германките, които бяха матирани още в 6-ата минута от подаване на Лий Йонг Джу към Со-Хюн Чо, която преодоля стражът Мерле Фромс за 1:0.

Европейските вицешампионки отговориха в края на първото полувреме, когато Свеня Хут центрира отдясно, а в наказателното поле звездата и капитан на Германия Александра Поп се извиси и с глава възстанови равенството.

След почивката германките стигнаха и до втори гол отново чрез Поп, но този път попадението бе отменено заради засада, маркирана след намеса на ВАР.

До края на редовното време футболистките на Маншафта опитаха да натиснат, но това така и не им донесе желания успех и така срещата завърши без победител

По същото време в Пърт пък Мароко победи минимално Колумбия с 1:0 , за да измести германките от второто място в подреждането и така да се класира за осминафиналите на дамския Мондиал. Единственото попадение за успеха реализира Аниса Ламари в добавеното време на първата част.

Така, груповата фаза на световното първенство по футбол за жени завърши с изненадващото отпадане на Германия, като от група "Н" към фазата на директните елиминации продължават Колумбия и Мароко. В осминафиналите южноамериканките ще спорят със селекцията на Ямайка, докато "Лъвиците от Атлас" ще играят срещу Франция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха младежа, пребил и остригал жена във Видин
Задържаха младежа, пребил и остригал жена във Видин
Близки, приятели и колеги се сбогуваха с Иван Нейков
Близки, приятели и колеги се сбогуваха с Иван Нейков