НОВИНИ

Германската футболна федерация се е свързала с Юлиан Нагелсман за поста национален селекционер

байерн портвърди раздялата нагелсман назначението тухел
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:48, 14.09.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Германската футболна федерация е осъществила първоначален контакт с агента на Юлиан Нагелсман на фона на търсенето на нов треньор на националния отбор, съобщи вестник "Билд".

Германия е подложена на натиск да намери нов селекционер преди домакинството на Евро 2024, след като Ханзи Флик беше уволнен миналата неделя след домакинската загуба с 1:4 от Япония и само четири победи в последните си 17 мача.

"Билд" твърди, че директорът на Бундестима Руди Фьолер, който изпълняваше ролята на старши треньор при победата с 2:1 над Франция във вторник, се е свързал с агента на Нагелсман Фолкер Щрут.

Нагелсман беше уволнен от Байерн Мюнхен през март, но той все още има договор с германския шампион до 2026 година. Въпреки това "Билд" съобщи по-рано тази седмица, че Байерн ще се откаже от трансферната сума, в случай че Нагелсман и Германската федерация постигнат споразумение.

В замяна централата ще трябва да плати 100 процента от заплатата на Нагелсман. Байерн също няма да плати на бившия си треньор обезщетение.

Почетният президент на Байерн Ули Хьонес също каза, че клубът няма да пречи на преговорите.

Фьолер настоя, че не е на разположение за треньор за по-дълъг период. Той и президентът на германската федерация Бернд Нойендорф засега отказват да спекулират с евентуални имена, които да поемат поста.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остава топ кандидат, Матиас Замер се твърди, че не е на разположение след тежките здравословни проблеми преди няколко години, Ралф Рангник каза, че ще остане начело на Австрия, а бившият треньор на младежите до 21 години Щефан Кунц води Турция. Ветеранът Феликс Магат и австриецът Оливер Гласнер също се споменават.

Следващите мачове на германския национален отбор са на 14 октомври срещу САЩ в Хартфорд и три дни по-късно срещу Мексико във Филаделфия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След потопа в Либия: Ще се обединят ли двете враждуващи правителства?
След потопа в Либия: Ще се обединят ли двете враждуващи правителства?
Състезателките от националния отбор стигнаха до титлите на Държавния шампионат по бокс при жените
Състезателките от националния отбор стигнаха до титлите на Държавния шампионат по бокс при жените