НОВИНИ

Годината с две лица за Стоян Копривленски

Стоян Копривленски
bnt avatar logo
от БНТ
13:38, 21.12.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Единственият българин в най-престижната кикбокс организация в света „Glory“ Стоян Копривленски очаква с нетърпение предстоящата 2022 година. Родният състезател се надява да превземе престижната надпревара, но едновременно с това планира и мач пред родна публика.

Последната година имаше две лица за Стоян Копривленски. За БНТ той разказа за премеждията и трудностите през първите 6 месеца, както и за успехите във втората част от кампанията.

„2021 година не започна много добре за мен, поради контузия на рамото, която ме изкара извън строя около 3 месеца, както и липсата на мачове поради пандемията. Но от лятото насам нещата започнаха да се нареждат и направих четири професионални срещи в рамките на пет месеца“, сподели Копривленски.

Равносметката е повече от показателна – 3 победи и 1 загуба.

„Първата победа дойде на 2 август в Свети Влас, където победих шампиона на Украйна - Артур Закирко. След това на 20 септември направих 5-рундов двубой срещу Сорин Калинуич в Румъния, където съдиите ми отсъдиха загуба. Това беше първият ми 5-рундов двубой, от който научих много. Най-изявената от победите ми бе на най-престижната кикбокс организация - „Glory” на 23 октовмри в Арнем, Нидерландия, срещу бразилеца Бруно Газани (като прекъснах 5-годишната серия без загуба на противника). И завърших спортната година с победа във Франкфурт, Германия, на 11 декември срещу чеченския боец Арби Емиев с победа с нокаут във втория рунд“, разказа още българският състезател.

Успехът срещу Бруно Газани го изстрелва на позиция номер 3 в класирането в категорията. Постижение, достойно за спортната 2021 година. Амбициите на кикбоксьора обаче са още по-големи.

"Доволен съм от изминалата година, но през следващата очаквам мач за титлата на “Glory” и превземането ѝ. Имам различни предложения за мачове през новата година, предстои да избера най-добрите от тях. Имам желание да направя и среща в България”, допълни още Стоян Копривленски.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Лорер: България се превръща в център за производство на електрически велосипеди
Министър Лорер: България се превръща в център за производство на електрически велосипеди
Делото за въглищната мина в с. Алдомировци продължава във Върховния съд
Делото за въглищната мина в с. Алдомировци продължава във Върховния съд