НОВИНИ

Готови сме за Първа лига, заяви спортният директор на ФК Етър Стефан Атанасов

готови сме първа лига спортният директор етър стефан атанасов
Снимка: официален сайт на ФК Етър
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:28, 14.06.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Eтър (Велико Търново) се завръща в Първа Лига след два сезона във второто ниво. Днешният жребий определи, че виолетовите ще започнат сезон 2023/24 като домакини на Славия. След това им предстои тежка серия от срещи с Лудогорец, ЦСКА-София и гостуване на Черно море (Варна).

Във Велико Търново обаче гледат философски на програмата, а целта им е да изградят стабилен клуб, който да няма проблеми с мястото си при най-добрите.

"По принцип сме готови за Първа лига, но краткото време, което има между двата сезона ни пречи да се подготвим максимално добре. Всичко ще става в движение, в последния момент, което малко ни притеснява. Но все пак имаме опит, знаем какво очаква. И с правилните хора в клуба ще се постараем да се представим на ниво от първите кръгове, заяви спортният директор на "виолетовите" Стефан Атанасов.

"Винаги един клуб трябва да има цел. Основната цел на такъв отбор като нашия е да се представим добре и да не сме замесени в последните кръгове в битката на изпадащите", каза още Атанасов.

По въпроса за структурата на Етър, стадион "Ивайло" и базата, Стефан Атанасов заяви: "Стадион "Ивайло"? Винаги може да се подобри нещо. Например да сложим още седалки, да пооправим някои неща. Но нашият стадион тази година прие два мача от efbet Лига, три финала в юношески първенства. Предпочитан стадион е в центъра на България. Очакваме до края на есента да се направи и новия терен, който в последните две години се бави по различни причини. Но имаме уверението, че до края на тази календарна година ще бъде подготвен и живот и здраве от следващата година ще имаме на разположение един нов естествен тревен терен, до стадиона. Това ще ни помогне за развитието на клуба и на първия отбор".

"Селекцията е отворен процес. До септември е трансферният прозорец. При нас ще ни трябват със сигурност поне 4-5 нови попълнения още. Но с това се занимават основно старши треньорът и президентът", обясни още шефът на Етър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Договорът на Виктор Кашай като председател на българското футболно съдийство няма да бъде подновен
Договорът на Виктор Кашай като председател на българското футболно съдийство няма да бъде подновен
Асен Василев: Виолета Лорер сама оттегли кандидатурата си за ЕИБ
Асен Василев: Виолета Лорер сама оттегли кандидатурата си за ЕИБ