НОВИНИ

Григор Димитров: Бях спокоен и коцентриран през целия мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:07, 14.02.2021
Чете се за: 01:02 мин.
Тенис
григор димитров пабло кареньо буста петък рано сутринта

Първата ни ракета бе изключително щастлив от класирането си за четвъртфиналите на Australian Open, след като постигна четвърта поредна победа без да загуби сет в Мелбърн

Безспорно обаче днешният успех бе най-впечатляващ, защото дойде срещу №3 в света Доминик Тийм, който през миналата година игра финал в Мелбърн, а през септември триумфира и на US Open.

"Винаги съм казвал, че е много важно да запишеш добри резултати в началото на годината. Мисля, че този турнир е чудесно възможност да установиш на какво ниво се намираш както във физическо, така и в психологическо отношение. Важно е да вдигаш темпото с всеки следващ мач, който играеш. През последната седмица бях напълно концентриран върху плана, който бяхме подготвили, и просто го следвам. Не мисля, че правя нещо необикновено. Просто продължавам да се трудя и мисля само за следващия мач" коментира Димитров.

„Много съм щастлив, че съм на 1/4-финалите. Борех се за всяка топка и следвах тактическия си план. Бях спокоен и коцентриран през целия мач. Доминик е невероятен тенисист и много ми харесва да играя срещу него. Възможно е да е имал някакъв проблем, за който не знам, но в същото време бих искал да отдам заслуженото на себе си. Проведох много добра подготовка преди турнира. Исках да поработя върху скоростта си и тренирах много усърдно извън корта", сподели още Григор.

В спор за място на полуфиналите съперник на Димитров ще бъде дебютантът Аслан Карацев от Русия. 27-годишният квалификант за първи път в кариерата си участва в турнир от Големия Шлем и достигна до тази фаза след няколко страхотни победи. Срещата между двамата по програма би трябвало да се проведе във вторник.

Любопитен факт е, че 27-годишният руснак игра на Sofia Open през миналата година, като в първия си мач в "Арена Армеец" отстрани един от българите, Александър Донски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тийм: Надявам се Григор да спечели титлата, заслужава го
Тийм: Надявам се Григор да спечели титлата, заслужава го
Жълт код в цялата страна, силен вятър и снежовалеж почти навсякъде
Жълт код в цялата страна, силен вятър и снежовалеж почти навсякъде