НОВИНИ

Григор Димитров и Виктория Томова излизат днес за мачовете си от втория кръг на Ролан Гарос

И двата сблъсъка са предвидени да започнат не по-рано от 15:30 ч. българско време.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
09:39, 29.05.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
григор димитров откри сезона клей чист успех
Слушай новината

Програмата от ден 4 на Ролан Гарос ще предложи сблъсъците от втория кръг на двамата български представители - Григор Димитров и Виктория Томова.

Димитров, който се справи безпроблемно със съпротивата на Александър Ковачевич в първия кръг, ще се изправи срещу 43-ия в света Фабиан Марожан, който победи убедително ветерана Михаил Кукушкин с 6:2, 6:2, 6:3. Двамата досега нямат мач помежду си.

24-годишният унгарец прогресира с невероятни темпове в световната ранглиста, като има вече зад гърба си две участия на четвъртфинали на Мастърс турнири. Марожан може да се похвали и с победи срещу тенисисти от Топ 10 на ATP, като Каспер Рууд, Холгер Руне и Карлос Алкарас.

Сблъсъкът между двамата ще бъде трети на корт №7, като преди това играят Бен Шелтън - Кей Нишикори и Йелена Остапенко – Клара Таусон. Мачът е предвиден да започне не по-рано от 15:30 ч. българско време.

Томова от своя страна ще търси реванш от 37-та в света Синю Уанг. Двете са изиграли три мача помежду си, като китайката води с 2:1 победи, а в последния двубой помежду им, на турнира в Мадрид, най-високо ранкираната българска тенисистка имаше 10 мачбола, които не успя да превърне в успех.

Уанг също може да се похвали и с трофей от Шлема в Париж, тъй като е шампионка на двойки от миналата година, заедно с партньорката си Су Вей Сие от Тайван.

Мачът също е трети в програмата, но на корт №6, където първо играят представителят на домакините Александър Мюлер и Матео Арналди, а след това е ред на Феликс Оже-Алиасим срещу Хенри Скуайър. Поради двата мъжки сблъсъка, двубоят е предвиден да започне не по-рано от 16:00 ч. българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джуд Белингам бе избран за Играч на сезона в Ла Лига
Джуд Белингам бе избран за Играч на сезона в Ла Лига
Мобилни пунктове в столицата "разчистват" старите ни мебели
Мобилни пунктове в столицата "разчистват" старите ни мебели