НОВИНИ

Григор Димитров победи Хуан Пабло Варияс в Чънду и записа победа номер 400

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:37, 23.09.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
григор димитров мина мъри третия кръг open
Слушай новината

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от категория АТР 250 в китайския град Чънду, записвайки победа номер 400 в кариерата си в професионалния тенис.

Българинът надигра перуанеца Хуан Пабло Варияс с 6:3, 6:4 за 86 минути игра.

Димитров реши мача с пробиви в края и на двата сета, макар да показа колебания и при своите подавания. В откриващата част на мача поставеният под номер 3 в схемата българин поведе с 2:0 гейма, но допусна изравняване. След това той излезе напред и с 4:2 гейма, Варияс веднага върна пробива, за да намали за 3:4, но последва нов брейк, който направи резултата 5:3 и осигури спечелването на сета.

Подобен бе сценарият и на втората част от двубоя. Димитров поведе с пробив при 2:1 гейма, но веднага южноамериканският му опонент изравни. Двамата печелеха подаванията си до 4:4 гейма, когато първата ни ракета реализира петия си пробив от седмата си възможност в мача, за да поведе с 5:4 и предреши изхода на срещата.

"Радвам се, че отново съм тук, виждам позитивно посрещане, благодаря на публиката, наистина съм щастлив, че отново съм тук при вас", каза веднага след мача Димитров.

"Изключително съм щастлив, че точно пред тази публика постигнах победа номер 400 в кариерата си. Толкова години вече съм в АТР тура и такива постижения са специални и ме карат да се чувствам безкрайно доволен", заяви Григор, който получи и специален подарък от организаторите за постижението си.

Мачът тряваше да си изиграе вчера, но заради дъжд бе отложен за тази сутрин.

На четвъртфиналите Димитров ще играе срещу австралиеца Кристофър О'Конъл, който победи Таро Даниел от Япония с 7:6, 6:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гол в добавеното време донесе победата на Ница над Монако
Гол в добавеното време донесе победата на Ница над Монако
Румъния победи със 7:1 България в приятелски мач между депутати
Румъния победи със 7:1 България в приятелски мач между депутати