НОВИНИ

Григор Димитров преклони глава пред Диего Шварцман на Ролан Гарос

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:38, 27.05.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Григор Димитров отпадна от турнира от Големия шлем Ролан Гарос. В третия кръг на Откритото първенство на Франция хасковлията отстъпи на Диего Шварцман (Аржентина) с 3:6, 1:6, 2:6.

31-годишният българин не успя да се противопостави в нито един от компонентите на играта на №15 в схемата. Срещата продължи 2 часа и 17 минути.

Григор Димитров започна неубедително мача като изостана с 0:3 гейма. Ракета номер едно на България успя да намали на 2:3, но допусна още един пробив и загуби първата част с 3:6.

Във втория сет Григор Димитров загуби пет поредни гейма от 1:1 до 1:5. В третата част той поведе с 2:0, но загуби следващите шест гейма за 2:6.

Статистиката от срещата подчерта превъзходството на Диего Шварцман, който спечели повече от 50 процента от точките на сервис на Димитров и постигна осем пробива. Българинът допусна цели 59 непредизвикани грешки срещу едва 20 на съперника.

Диего Шварцман достигна осминафиналите на Ролан Гарос за четвърти път в последните пет години, а там може да срещне Новак Джокович, ако световният номер 1 спечели двубоя си с Аляж Бедене.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС прие Оперативния план за въвеждане на еврото през 2024 г.
МС прие Оперативния план за въвеждане на еврото през 2024 г.
Ергюнал Себахтин спечели медал от Европейското първенство по бокс в Ереван
Ергюнал Себахтин спечели медал от Европейското първенство по бокс в Ереван