НОВИНИ

Григор Димитров се класира за полуфинал на демонстративния турнир във Франкфурт

григор димитров разочарован съм сигурност можех повече
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:54, 17.09.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската звезда в професионалния тенис Григор Димитров отстъпи на норвежеца Каспер Рууд в последния си мач от предварителна група А на демонстративния турнир във Франкфурт Ultimate Tennis Showdown. Димитров, който играе с прякора G-Unit, спечели третата и четвъртата част срещу Рууд или Леденият, но това се оказа достатъчно да продължи по-нататък.

Каспер Рууд триумфира с 15:9, 18:15, 11:17, 10:13, 2:0, но това се оказа малка утеха, тъй като Димитров го изхвърли от надпреварата.

Григор Димитров по-рано измъкна победата над Беноа Пер, играещ с прякора Бунтовника, по сходен сценарий, спасявайки четири мачбола, за да спечели с 4:3 при „внезапната смърт“ (допълнителна последна част).

Единственият българин, който някога е печелил турнир от АТР изоставаше с 0:2, но при изоставане от 7:10 натрупа девет последователни точки и поведе с 16:10. След това той просто трябваше да спечели четвъртата част, за да премине в топ 4 на турнира, което и направи. Не беше най-лесният начин да стигне до неделните полуфинали, но за бивш номер 3 подобна ситуация не бива да изглежда безнадеждна.

"Ако беше лесно, нямаше да ми харесва, каза през смях Димитров. Каспер Рууд направи няколко грешки и ме улесни доста. Сладка победа", каза усмихнатият Димитров преди четвъртата част в мача.

Но в нея отново имаше от всичко. 32-годишният българин поведе с 10:6, за да стане 10:10. Последните три точки обаче Димитров нямаше намерение да ги подарява на младия скандинавец. Рууд спечели последната част, просто за да оформи крайния резултат.

"Ще се видим утре. Нека да започнем отначало с емоциите", заяви с още по-голяма усмивка Григор Димитров.

Той продължава на полуфиналите като втори в група А, а Беноа Пер е победител. В другата група В напред отиват Диего Шварцман (Аржентина) с 3 победи и Андрей Рубльов (Русия) с две.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урсула фон дер Лайен на посещение на италианския остров Лампедуза
Урсула фон дер Лайен на посещение на италианския остров Лампедуза
Финландия отстрани фаворита за Купа "Дейвис" САЩ, Чехия, Канада и Австралия са на елиминации
Финландия отстрани фаворита за Купа "Дейвис" САЩ, Чехия, Канада и Австралия са на елиминации