НОВИНИ

Григор Димитров загуби 11 места в ранглистата след ранното отпадане на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:04, 13.09.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
григор димитров загуби места ранглистата ранното отпадане open
Снимка:
Слушай новината

Първата ракета на България Григор Димитров регистрира спад с 11 позиции в световната ранглиста след отказването си във втория кръг на US Open.

От днес 30-годишният хасковлия заема 29-то място в подреждането, като това свличане се дължи най-вече на загубените точки от 1/2-финала му в Ню Йорк през 2019 година.

С достигането си до втори кръг тази година на Флъшинг Медоус, българинът заработи едва 45 точки срещу цели 720 през 2019 г. Така на практика той загуби 675 пункта, което доведе Гришо до ръба на изпадане от топ 30.

В момента първата ни ракета се възстановява от травмата на стъпалото и се очаква да се завърне на турнирът от сериите АТР 250 в Сан Диего, който съвпада с провеждането на шестото издание на Sofia Open.

Междувременно, другите български тенисисти записват върховите си постижения в подреждането на АТР, като втората ни ракета Димитър Кузманов се изкачва със седем места до №228.

Адриан Андреев, който днес ще опита да влезе в основната схема на турнир от сериите Чалънджър в Истанбул, пък прогресира с 19 позиции до №317. Александър Лазаров печели осем места и започва новата седмица под №461.

В топ 3 промени няма, като Новак Джокович води пред новия шампион от US Open Даниил Медведев и Стефанос Циципас. В топ 5 пък има едно ново име - Андрей Рубльов, който измества оттам Рафаел Надал, който повече няма да играе през този сезон.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 жертви след проливни дъждове в Пакистан
16 жертви след проливни дъждове в Пакистан
Умишлен палеж на автомобил в Бургас
Умишлен палеж на автомобил в Бургас