НОВИНИ

Григор Димитров загуби от Фучович в Ню Йорк

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:14, 25.08.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Тенис
григор димитров загуби фучович йорк

Най-добрият български тенисист допусна поражения от 84-я в света унгарец Мартон Фучович с 5:7, 6:4, 2:6 и приключи участието си в първия тенис турнир след рестарта.

Мачът не започна по добър начин за Григор, който изостана с 0:2 след ранен пробив. Българинът за втори път загуби подаването си в седмия гейм, предоставяйки преднина от 2:5 в полза на Фучович.

Първата ни ракета обаче успя да се върне в битката за първия сет, изравнявайки за 5:5.

Последва обаче нов неприятен момент за Григор, който допусна трети пробив от началото на двубоя. Този път неговия опонент не сбърка на свой сервис и след 5:7 спечели първата част.

Втората премина през множество обрати като родният представител първо взе добър аванс от 3:0 гейма. Отговорът на Фучович обаче не закъсня и унгарецът направи пълен обрат, за да поведе с 3:4.

Тогава дойде нова силна серия за бившия номер 3 в света, който с три поредни гейма стигна до изравняването в сетовете.

Решителната част започна равностойно като в първите четири гейма сервиращите не допуснаха пробиви като Григор успя да отрази една възможност.

За съжаление след 2:2 българинът не взе повече нито един гейм в двубоя и след 2:6 приключи участието си в турнира, който спечели през 2017-та.

За Фучович битката в Ню Йорк продължава с мач срещу сърбина Филип Крайнович, който поднесе огромно изненада, отстранявайки номер 2 в схемата, Доминик Тийм.

Сърбинът бе пълен господар на корта като загуби едва три гейма срещу австриеца за крайното 6:2, 6:1.

Поражението на Тийм идва наистина неочаквано, имайки предвид че в серията от демонстративни турнири той показа, може би, най-добра форма.

Тази загуба обаче показва за пореден път, че липсата на професионални турнири няма как да бъде заместена и че никой не е застрахован от подобни тежки загуби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цистерна се обърна и затвори пътя Русе - Плевен
Цистерна се обърна и затвори пътя Русе - Плевен
Арда най-накрая записа първи успех през кампанията
Арда най-накрая записа първи успех през кампанията