НОВИНИ

Григор Димитров започва срещу американец на Ролан Гарос 2021

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:06, 27.05.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
григор димитров започва американец ролан гарос 2021
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи жребия си за тазгодишното издание на Откритото първенство по тенис на Франция.

Поставеният под №16 хасковлия ще стартира в Париж срещу Маркос Гирон, 82-ри в света. Това ще бъде първи двубой на Григор срещу 27-годишния американец, който е родом от Таузънд Оукс, Калифорния.

Най-големият успех на Гирон определено датира от 2014 година, когато той става колежански шампион на САЩ. През същата тази година той става и професионалист, като дебютира на US Open.

До момента Маркос няма титли от АТР, а това ще бъде общо третото му участие в Париж. Най-доброто му постижение е достигането му до втори кръг през миналия сезон.

Григор пък ще се опита да повтори миналогодишното си представяне в Париж, когато за първи път в своята кариера българинът игра във втората седмица на турнира.

При успех срещу Гирон, във втория кръг Димитров може да срещне във втория кръг Гидо Пея или квалификант. Най-близкият поставен в схемата е №22 Кристиан Гари от Чили, а водач в четвъртината е световният №2 Даниил Медведев, който все още няма успех на Ролан Гарос.

Мачовете на Григор Димитров ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3, както и онлайн на bntnews.bg, като основната схема започва на 30 май.

За съжаление, Димитров ще бъде единственият ни представител в основната схема на Ролан Гарос 2021, след като другите ни сънародници отпаднаха в квалификациите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уволнения в ББР, смениха двама от Надзора на банката (Обзор)
Уволнения в ББР, смениха двама от Надзора на банката (Обзор)
Шефът на Трето РПУ - Пловдив остава в ареста с обвинение за укриване на видеозапис от катастрофа
Шефът на Трето РПУ - Пловдив остава в ареста с обвинение за укриване на видеозапис от катастрофа