НОВИНИ

Грипните ваканции- без онлайн обучение

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
13:13, 11.01.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Общество
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Не се налага национална грипна ваканция, обявиха днес здравният и просветният министър. Кратка грипна ваканция от утре ще има в Бургаска област. През тези дни няма да се учи в електронна среда. Ако обаче се стигне до второ прекъсване на учебния процес в която и да е друга обаст - то тогава ще има онлайн обучение.

Обявиха грипна ваканция в Бургас

Здравното министерство следи ситуацията с грипа по области като експертите смятат, че не се налага национална грипна ваканция, стана ясно от думите на здравния министър Асен Меджидиев. Кратка грипна ваканция ще има само в област Бургас. +++Тя ще бъде от 12 до 17 януари като включва и събота и неделя.

"Моето решение и такава заповед ще издам след приключването на заседанието на МС е, че тези четири дни се обявяват за неучебни, подчертавам, без обучение в електронна среда. Четири дни няма да повлияят сериозно върху преподаването на съдържанието на учебните предмети", каза служебният министър на образованието Сашо Пенов.

Грипна ваканция и в с. Аврен

Ако обаче се наложи второ прекъсване на учебния процес в Бургас или която и да е друга област, тогава ще се обсъди онлайн обучение при осигурена възможност за това, уточни министър Пенов. Асен Меджидиев допълни, че при грипната вълна не се налагат специални мерки.

"Призовавам родителите и населението просто да спазва, да се избягва струпването на големи маси от хора, да се избягват посещенията в молове, в кина, в такива среди, в които има шанс за по-голямо заразяване", каза той.

Използването на маски е пожелатено например в градския транспорт, ако родителите преценят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приземиха всички полети в САЩ
Приземиха всички полети в САЩ
Пирин Благоевград стартира кампанията "Стани наш партньор"
Пирин Благоевград стартира кампанията "Стани наш партньор"