НОВИНИ

Хърватите прекършиха мечтата на Джокович и Сърбия за триумф в Купа "Дейвис"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:46, 03.12.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
хърватите прекършиха мечтата джокович сърбия триумф купа дейвис
Слушай новината

Отборът на Хърватия стана първият финалист в тазгодишното издание на Купа "Дейвис", след като в първия 1/2-финален дуел се наложи с 2:1 победи над състава на Сърбия, предвождан от световния №1 Новак Джокович.

По този начин "шахматистите" са само на крачка от това да спечелят турнира за трети път в своята история след триумфа през 2005 и 2018 година.

Ключът към успеха в сблъсъка срещу сърбите отново се казваше Борна Гойо. Световният №276 записа трети успех от началото на финалите за Купа "Дейвис", надигравайки втората ракета на Сърбия Душан Лайович след обрат - 4:6, 6:3, 6:2.

За 23-годишния Гойо това бе втора поредна победа над играч от топ 50, след като преди няколко дни той се справи с италианецът Лоренцо Сонего, №27 в света.

Във втория двубой на сингъл Новак Джокович нямаше проблеми срещу бившия №3 в света Марин Чилич и след 6:4, 6:2 изравни резултата в сблъсъка.

В решителния мач на двойки, първите две ракети на света при дуетите Мате Павич и Никола Мектич осигуриха крайния успех на хърватите след победа със 7:5, 6:1 над Новак Джокович и Филип Крайнович.

Така, отборът на Хърватия вече очаква своя съперник на финала, който ще бъде определен в дуела между Руската тенис федерация и Германия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за значителни валежи в Югоизточна България днес
Предупреждение за значителни валежи в Югоизточна България днес
УЕФА глоби ЦСКА и го заплаши с изваждане от евротурнирите
УЕФА глоби ЦСКА и го заплаши с изваждане от евротурнирите