НОВИНИ

Хиляди домакинства в Полша останаха без ток след силните бури

хиляди домакинства полша останаха без ток силните бури
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:22, 07.08.2023
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Хиляди домакинства в Полша са останали без електрозахранване днес след силните бури и проливните дъждове през уикенда, обявиха местните власти, цитирани от ДПА.

В Подлаското воеводство, което е в североизточния край на Полша, 7500 жилища нямаха ток днес по данни на компанията доставчик на електроенергия ПГЕ. В съседното Варминско-Мазурско воеводство домакинствата "на тъмно" са около 5000.

Като цяло опустошителни бури са засегнали всички части на страната, посочва ДПА. Противопожарните служби по места докладваха за общо около 2500 акции. В резултат на влошените метеорологични условия са били ранени двама души.

Паднало върху автомобил дърво е нанесло травми на мъж във Вроцлав, а в Гижицко (във Варминско-Мазурското воеводство) скършен клон е ранил друг човек.

На юг - в Исполинските планини (Карконоше), лагер с около 200 скаути в близост до Шклярска Поремба е бил евакуиран, съобщава полската агенция ПАП, като се позовава на официална информация.

В същото време прогнозираната ураганна буря в столицата Варшава се оказа слаб дъжд. Независимо от това метеорологичните прогнози за ураганни бури остават актуални днес за балтийското крайбрежие на Полша.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралия продължава към 1/4-финалите на световното първенство по футбол за жени
Австралия продължава към 1/4-финалите на световното първенство по футбол за жени
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия"
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия"