НОВИНИ

Хладно, ветровито и дъждовно време днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 20.05.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас

На много места днес ще вали дъжд, главно в северните и планинските райони придружен от гръмотевици. С умерен, временно силен северозападен вятър ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са от около 17° в Северозападна България до 26 - 27° на места в Югоизточна.

Около и след обяд на места и по Черноморието ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 24°. Температурата на морската вода е 11 - 14°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Краткотрайни валежи, на места и гръмотевици ще има и в планините. По най-високите части ще превали и сняг.

Ветровито време, с умерен северозападен вятър, с който максималните температури ще се понижат - максималната на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 4°.

В петък ще бъде много по-хладно от обичайното. На много места ще има и валежи, повече по количество в източните райони. През нощта срещу събота валежите ще спрат, облачността ще намалее, а вятърът чувствително ще отслабне. В събота ще започне затопляне, което ще продължи и в началото на новата седмица, когато ще преобладава и слънчево време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК започва приема на документи за регистрация на партии и коалиции за изборите
ЦИК започва приема на документи за регистрация на партии и коалиции за изборите
361 са новите случаи на коронавирус у нас
361 са новите случаи на коронавирус у нас