НОВИНИ

Християна Тодорова: Очакванията са най-големият враг на един спортист

християна тодорова очакванията големият враг един спортист
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:51, 06.08.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Бронзовата медалистка с ансамбъла от Олимпиадата в Рио де Жанейро Християна Тодорова сподели пред БНТ, че най-важна за гимнастичките ни е психическата устойчивост.

Хриси, която е международен съдия по художествена гимнастика, вече е депутат от "Има такъв народ". Тя беше гост в предаването „Днес на Игрите“.

„Има напрежение в отбора, което е напълно нормално. Очакванията към ансамбъла са свързани със златен медал. Според мен очакванията са най-големият враг на един спортист. Защото всичко може да премине като тренировки и лишения, но когато цяла България очаква медал, ако нямаш силна психика може да те срине. Но аз им пожелавам психически да успеят да се справят, защото минат ли тази бариера, психическата, те ще се справят и физически. Защото са много добре подготвени, и ансамбълът, и индивидуалното“, сподели Християна Тодорова.

Гимнастичките вече започнаха участие в Токио. Днес в квалификациите в многобоя участват Катрин Тасева и Боряна Калейн. Надпреварата при ансамблите стартира утре, 7 август.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Крушарски се закани на Копенхаген в типичния си стил
Христо Крушарски се закани на Копенхаген в типичния си стил
Борислав Иванов разкри тайната на успеха на Ивет Горанова
Борислав Иванов разкри тайната на успеха на Ивет Горанова