НОВИНИ

Христо Маринов: Получихме близо половин милион лева от държавата

Президентът на Българската федерация по борба се надява страната да спечели още четири или пет квоти за Олимпийските игри

Христо Маринов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:46, 01.12.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов заяви, че Министерството на младежта и спорта е отпуснало допълнително близо половин милион лева за подготовка на борците преди световното първенство в Белград.

На шампионата на планетата България завърши с три бронзови отличия, осигурени от Мими Христова, Рамазан Рамазанов и Семьон Новиков.

"През годината имаше и добри моменти, имаше и лоши моменти. Взехме 23 медала във всички възрастови групи от европейски и световни първенства, имаме една олимпийска квота и съм сигурен, че ще вземем и още", каза Маринов, който заедно с министъра на младежта и спорта Димитър Илиев наградиха десетимата най-добри състезатели за отминаващата 2023 година.

Христо Маринов има очаквания за предстоящите Олимпийски игри.

"Сигурен съм, че на Олимпиадата догодина можем да вземем медали. Какво аз искам не е от значение, старая се да бъда реалист, затова мисля, че още четири или пет квоти е реално да вземем", добави той.

Президентът на федерацията разкри програмата за идната година, макар още да не знае, какъв ще бъде бюджетът за догодина.

"Все още не знам какъв ще бъде бюджетът на борбата за догодина, но през последната година получихме сериозна помощ от Министерството на младежта и спорта. Бяха ни отпуснати близо половин милион лева допълнително за лагери и подготовка за световното първенство. В началото на следващата година предстои Републиканското първенство. То е от 5 до 7 януари. Седмица след това имаме и ранкинг турнир, а след това са европейското първенство през февруари в Румъния и европейската олимпийска квалификация през април в Баку. Това са състезанията в най-близък план, за които се готвим", завърши световният шампион в класическата борба за 2010 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЕМ сигнализира за 33 възможни нарушения по време на предизборната кампания
СЕМ сигнализира за 33 възможни нарушения по време на предизборната кампания
Софийският университет запазва водещото си място в Рейтинговата система за 2023 г.
Софийският университет запазва водещото си място в Рейтинговата система за 2023 г.