НОВИНИ

Христо Стоичков: Господ винаги е бил българин

христо стоичков господ винаги бил българин
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 06.09.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Футбол
Слушай новината

Днес сме щастливи, защото Стилиян е щастлив. Това каза легендата на българския футбол Христо Стоичков след благотворителния "Мач на надеждата", който се игра пред около 20 000 души на Националния стадион.

"Бяхме съпричастни. Бяхме със Стилиян, докато прекара времето в ужас. Днес сме щастливи, защото Стилиян е щастлив. Както се бореше на терена, така се бори и извън терена. Господ винаги е бил българин. Помогнал е на едно златно момче, което винаги е било голямо сърце, едно момче, което винаги се е трудило. Използвахме момента в 5-та минута да отдадем също голямо уважение към нашия приятел и брат Петър Хубчев. Били сме заедно и като треньори. Това е продължителна битка, която вярвам, че ще я преодолее и всичко ще е наред", започна Камата.

"Знаем, че не е лесно. Куражът никога не трябва да липсва. Духът, който имаме като българи, не трябва да ни напуска. Знаем трудностите. В тези моменти човек се нуждае най-вече от спокойствие. Мисля, че всички доктори, всички специалисти ще направят всичко възможно да го преодолеят".

"На всички давам кураж, защото загубих баща си. По пътя много приятели загубихме. Тези, които имат упоритост да мислят, че утре е по-хубав ден, нека да го преодолеят. Самите трябва да го изживеят всеки ден. Стилиян след последния съдийски сигнал не искаше да се усмихне и ние го накарахме да се. Това е денят, в който вече е независим. Беше зависим, но вече не е. Невинаги сме побеждавали, но куражът не трябва да ни напуска. И в най-трудните моменти трябва да са победители", добави носителят на "Златната топка" за 1994 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изабелла Шиникова започна с две победи на турнир по тенис в Чехия
Изабелла Шиникова започна с две победи на турнир по тенис в Чехия
Радев: Съединението е дръзкият акт на народ, отказал съдбата му да се определя от великите сили
Радев: Съединението е дръзкият акт на народ, отказал съдбата му да се определя от великите сили