НОВИНИ

И днес горещо и сухо време

горещо сухо време
bnt avatar logo
от БНТ
06:45, 31.08.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В ранните сутрешни часове в Източна България ще се образува ниска облачност, която още преди обяд ще се разкъса и намалее. Ще е слънчево, а около и след обяд - горещо. Отново е обявено предупреждение от първа степен – код жълто за почти цялата страна. Термометрите на места ще показват около 38°-39°. Ще духа слаб североизточен, в Източна България до умерен източен вятър. Максималните температури ще са предимно между 34° и 39°, в София – 34°.

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност. През останалата част от деня ще е слънчево. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури на въздуха ще са от 28° до 31°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде около 2-3 бала.

В планините ще е слънчево, а валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен, предимно северен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 23° на Алеко, до около 33° в Банско и Добринище.

През следващите дни в часовете след обяд и до полунощ над западните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и е възможно да превали и прегърми, а температурите ще започнат постепенно да се понижават. Над останалата част от страната ще се задържи слънчево и все още горещо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава борбата с пожара в Сливенско
Продължава борбата с пожара в Сливенско
Автогол спаси ЦСКА от резил на "Армията" (ВИДЕО)
Автогол спаси ЦСКА от резил на "Армията" (ВИДЕО)