НОВИНИ

И днес гръмотевици и валежи в Източна България, в Западна до 36 градуса

градушки валежи източна българия западна градуса
bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 08.07.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България, на места с краткотрайни валежи. След обяд и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще има превалявания, придружени от гръмотевици. Максималните температури ще са от 25 - 26° в североизточните райони, до 35 - 36° в крайните югозападни, в София – около 29°.

По Черноморието ще има по-значителни увеличения на облачността и на места ще има краткотрайни валежи, след обяд в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 24 - 26°. Температурата на морската вода е 22 - 24°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Преди обяд в източните части на Стара планина ще има по-значителни увеличения на облачността, а след обяд над останалите планини ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали, в Родопите и да прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.

През следващите дни до края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност - в петък, главно над планините в Южна България, а през почивните дни - в крайните югозападни райони, където са възможни изолирани краткотрайни валежи. След временно понижение на температурите в събота, в неделя и в началото на новата седмица, максималните отново ще достигат и надхвърлят 34 - 35°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
60 са новите случаи на коронавирус в страната
60 са новите случаи на коронавирус в страната
Тръмп съди Туитър, Фейсбук и Гугъл
Тръмп съди Туитър, Фейсбук и Гугъл