НОВИНИ

Ига Швьонтек отказа участие на тенис турнира в Гуадалахара

Ига Швьонтек
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:43, 14.09.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Ига Швьонтек се оттегли от силния тенис турнир от категория WTA 1000 в Гуадалараха поради натрупана умора вследствие на „интензивния“ сезон. Полякинята отстъпи на Йелена Остапенко в четвъртия кръг на US Open и отстъпи първото място в световната ранглиста при жените за сметка на Арина Сабаленка.

Беларускинята също няма да играе в надпреварата, която е предпоследна от категория 1000, след като достигна финала в Ню Йорк. Швьонтек също се отказа от второто издание на турнира в Мексико, който стартира на 17 септември.

„За съжаление, трябва да се оттегля от турнира в Гуадалахара поради промяна в графика. Трябва да слушам тялото си и сезонът е много интензивен – нашият приоритет номер 1 е да играем до края на годината при добро здраве и го планираме мъдро, така че няма да рискуваме евентуална контузия“, написа бившата номер 1 в Х.

Тя добави, че ще се завърне на корта за турнира Пан Пасифик Оупън в Токио, който стартира в седмицата след края на надпреварата в Гуадалахара.

Действащата шампионка Джесика Пегула също се оттегли от турнира в Гуадалахара. Световната номер 5 не даде конкретна причина за отказа си, но сподели следното в Инстаграм: „Съжалявам, че пропускам турнира тази година след толкова много страхотни спомени през изминалата“.

Гуадалахара Оупън е последван скоро от турнира в Китай, който е последният от WTA 1000 за сезона и стартира на 30 септември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Иванов-Аоияма с първа победа на турнира по сумо в Токио
Даниел Иванов-Аоияма с първа победа на турнира по сумо в Токио
Футболните срещи на Купата на нациите на Азия по футбол ще бъдат ръководени и от жени
Футболните срещи на Купата на нациите на Азия по футбол ще бъдат ръководени и от жени