НОВИНИ

Илиан Илиев: Не ни стигна манталитет, за да победим ЦСКА

илиан илиев стигна манталитет победим цска
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:36, 25.07.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев очаквано бе разочарован от загубата, която неговият тим допусна при визитата си на ЦСКА в последния двубой от третия кръг на Първа лига.

„Моряците“ стояха равностойно на своя съперник в столицата, но грешка в отбраната четвърт час преди края на редовното време донесе победата за състава на Саша Илич.

Според Илиев липсата на манталитет е причината Черно море да си тръгне победен от стадион „Българска армия“.

„Днес не ни достигна манталитет. Когато ЦСКА бяха в тотална безизходица на терена, допуснахме това статично положение и този гол. Реакцията ни при върнатата топка на границата на наказателното поле беше неадекватна. В последния четвърт част от мача трябваше да вкараме, а ние допуснахме попадение“, започна треньорът.

Той се оплака от многото контузени офанзивни състезатели и дебело подчерта, че ако тимът му иска да се бори за по-предно класиране, трябва да не допуска елементарни голове и грешки в защита.

„Имахме проблеми в офанзивен план, имайки предвид контузиите на Евгений Сердюк и на Закария Беншаа и бяхме лимитирани откъм център нападател, но можеше да се направят повече неща. През първото полувреме ЦСКА ни изненада с директния футбол, който практикуваше. През второто полувреме коригирахме нещата и играта бе равностойна. Отбор, който иска да се бори за предните места, не трябва да допуска елементарни голове и да бъде с по-солидно присъствие е наказателното си поле”, каза още Илиев.

Според Илиев загубата от ЦСКА е могла да бъде избегната.

„Вижте статистиката на ЦСКА. Мисля, че само един гол от всички, които са вкарали до момента, не е от статично положение. Допуснахме загуба, която можеше да се избегне. От себераздаването сме доволни, но липсата на манталитет е проблем. В момент, когато ЦСКА бе в безизходица, трябваше да вкараме“, завърши Илиан Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентич взима окончателно решение за бъдещето си в Ботев Пловдив след реванша с АПОЕЛ
Валентич взима окончателно решение за бъдещето си в Ботев Пловдив след реванша с АПОЕЛ
Саша Илич: Играхме фантастично срещу Черно море, довлен съм от енергията на футболистите
Саша Илич: Играхме фантастично срещу Черно море, довлен съм от енергията на футболистите