НОВИНИ

Интер се справи драматично с Верона у дома и дръпна с пет точки на върха в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:34, 06.01.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
интер справи драматично верона дома дръпна пет точки върха серия
Снимка: БТА
Слушай новината

Интер се завърна към победите в италианската Серия "А", след като в среща от 19-ия кръг надигра драматично у дома състава на Верона.

На стадион "Джузепе Меаца" в Милано футболистите на Симоне Индзаги се наложиха с 2:1 след гол в добавеното време на Давиде Фратези последвал пропуск от дузпа на гостите.

Преди да се стигне до тези инфарктни заключителни минути обаче домакините бяха повели още в 13-ата минута чрез Лаутаро Мартинес, а след почивката нов негов гол пък бе отменен заради засада.

Тимът на Верона отговори в 74-ата минута, когато Тома Анри с леко щастливо изпълнение с коляно прати топката във вратата на Ян Зомер за 1:1.

В добавеното време на срещата обаче Давиде Фратези отново върна аванса на Интер, отбелязвайки от близка дистанция при добавка след изстрел на Николо Барела.

Това обаче далеч не беше всичко в този двубой, тъй като в 100-ата минута Верона получи право да изпълни дузпа за нарушение на Матео Дармиан срещу съперников футболист в наказателното поле. С отговорността да стреля от бялата точка се нагърби авторът на първото попадение Тома Анри, но неговият удар срещна гредата и така победата на Интер остана.

С успеха "черно-сините" събраха 48 точки на върха в подреждането и отново временно се откъснаха на пет пред втория Ювентус. В същото време Верона остава в зоната на изпадащите на 18-ата позиция с 14 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папата: Не трябва да има идеологически разделения в Римокатолическата църква
Папата: Не трябва да има идеологически разделения в Римокатолическата църква
България ще има Спешна помощ по въздух през февруари
България ще има Спешна помощ по въздух през февруари