НОВИНИ

Интер започна новия сезон там, където приключи предния

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:44, 22.08.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
интер започна новия сезон където приключи предния
Слушай новината

Действащият шампион в Серия "А" Интер започна подобаващо защитата на титлата си, побеждавайки с 4:0 на "Джузепе Меаца" състава на Дженоа.

Срещата беше първа за обновения състав на "нерадзурите", след като през лятото грандът от Милано се раздели с наставника Антонио Конте, както и с част от звездите, които имаха основна заслуга за триумфа през изминалия сезон.

Едно от новите попълнения Хакан Чалханоглу беше под пара, като турският национал асистира на Милан Шкриняр още в 6-ата минута за 1:0, а 14-ата самият той удвои аванса на Интер след чудесен удар от дистанция.

Артуро Видал направи резултата класически в 74-та минута, а до края остана време и за новопристигналия Един Джеко да открие головата си сметка за клуба, вкарвайки с глава три минути преди края на редовното време.

Така "нерадзурите" направиха отличен дебют под ръководството на Симоне Индзаги и отново дадоха заявка да се борят за шампионската титла.

Заменилият Индзаги на кормилото на Лацио Маурцио Сари също тръгна с успех, след като "римските орли" надиграха с 3:1 като гост новакът Емполи.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи скаутски лагер в Горна Оряховица
Първи скаутски лагер в Горна Оряховица
Румен Радев: Най-късно в петък трябва да връча третия мандат
Румен Радев: Най-късно в петък трябва да връча третия мандат