Искате ли куче? Животните от приюта в Бургас ви очакват

от БНТ
23:06, 19.09.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Още

В Бургас започна осиновителна кампания за бездомни кучета. В Морската градина четириногите Чарли, Джулия, Роки и Чоки се запознаха с новите си стопани.

В общинския приют за бездомни кучета има над 100 обитатели. Капацитетът му е почти запълнен, затова от приюта направиха специално изложение с надежда да намерят стопани на бездомните животни.

Руси Петров, управител на приюта за кучета в Бургас: Подбрахме ги според характер, според размери и външен вид. Все пак няма как едно куче , което е по-агресивно, да кажем, да го доведем тук.

Още в първите минути след старта на акцията четири кучета намериха своите собственици. Едно от тях е Чоки, което освен стопанин ще има и другарче.

Тенчо Петков: Защото е готин и добричък. Всички заслужават да бъдат на хубаво място. Вече съм осиновявал едно куче от приюта, така че наистина са прекрасни животни.

Весна Балтина, зам.-кмет на Община Бургас: Призовавам бургазлии, а и гостите на Бургас, ако си търсят домашен любимец, който ще ги обича с цялото си сърце и душа, първо да посетят нашия приют, защото там има малки, средни, големи, почти всички са социални.

Като втора част от кампанията е организирано и масово почистване на зелените площи и местата за отдих около Морската градина.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Японка на 117 г. подобри рекорда по продължителност на живота
Японка на 117 г. подобри рекорда по продължителност на живота
Задържаха плик със смъртоносната отрова рицин, адресиран до Белия дом
Задържаха плик със смъртоносната отрова рицин, адресиран до Белия дом