НОВИНИ

Искате ли куче? Животните от приюта в Бургас ви очакват

bnt avatar logo
от БНТ
23:06, 19.09.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Още

В Бургас започна осиновителна кампания за бездомни кучета. В Морската градина четириногите Чарли, Джулия, Роки и Чоки се запознаха с новите си стопани.

В общинския приют за бездомни кучета има над 100 обитатели. Капацитетът му е почти запълнен, затова от приюта направиха специално изложение с надежда да намерят стопани на бездомните животни.

Руси Петров, управител на приюта за кучета в Бургас: Подбрахме ги според характер, според размери и външен вид. Все пак няма как едно куче , което е по-агресивно, да кажем, да го доведем тук.

Още в първите минути след старта на акцията четири кучета намериха своите собственици. Едно от тях е Чоки, което освен стопанин ще има и другарче.

Тенчо Петков: Защото е готин и добричък. Всички заслужават да бъдат на хубаво място. Вече съм осиновявал едно куче от приюта, така че наистина са прекрасни животни.

Весна Балтина, зам.-кмет на Община Бургас: Призовавам бургазлии, а и гостите на Бургас, ако си търсят домашен любимец, който ще ги обича с цялото си сърце и душа, първо да посетят нашия приют, защото там има малки, средни, големи, почти всички са социални.

Като втора част от кампанията е организирано и масово почистване на зелените площи и местата за отдих около Морската градина.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шаповалов надви Димитров в трисетов мач
Шаповалов надви Димитров в трисетов мач
Задържаха плик със смъртоносната отрова рицин, адресиран до Белия дом
Задържаха плик със смъртоносната отрова рицин, адресиран до Белия дом