НОВИНИ

Искрен Арабаджиев, ПП: Натискът чрез публично говорене доведе до оставката на Цацаров

bnt avatar logo
от БНТ
21:20, 14.01.2022
5115
Чете се за: 02:45 мин.
Политика
Слушай новината

Смея да кажа, че отговаряме на очакванията на хората. Имаме самочувствието, че управляваме, защото дойдохме със заявката за нулева корупция и действията ни от последните дни дават резултати, заяви в студиото на “Панорама” Искрен Арабаджиев - депутат от ПГ на “Продължаваме промяната” и председател на Комисията по труда и социалната политика в Народно събрание.

“От вчера председателят на Антикорупционната комисия господин Цацаров даде заявка, че ще подаде оставка на 1 март. Натискът чрез публично говорене, който имаме, и реформата, която предвиждаме в Антикорупционната комисия, доведе до този резултат”, категоричен беше той.

По думите му очакванията на “Продължаваме промяната” са оставка да подаде и главният прокурор. За него няма нищо тревожно в това, че от парламентарната трибуна беше поискано оттеглянето на Гешев.

“Аз вярвам в управлението на властите, но това да упражняваш контрол върху прокуратурата и върху действията ѝ е правилно, защото когато една власт е безконтролна, се получава това, което имаме в момента”, обясни Арабаджиев.

Висша форма на демокрация е правото на протест, каза той и допълни, че самият той е участвал в различни протести, включително и за оставката на главния прокурор и последното правителство на ГЕРБ.

“Протестът в сряда не попречи на работата ни. Благодарен съм на органите на реда, че запазиха реда на улицата, протестът не ескалира, успяхме да проведем редовно пленарно заседание и приехме всички точки, които имахме, и дори проведохме редовно заседание на Социалната комисия”, каза депутатът от “Продължаваме промяната” в отговор на въпрос за протестът на партия “Възраждане” срещу зеления сертификат.

Арабаджиев отбеляза, че високите цени са предизвикателство за управляващата коалиция и припомни, че през последните дни са предложени няколко програми за компенсация както на бизнеса, така и на битовите потребители.

“Редно е да кажа, че за миналата година има безпрецедентно на средната пенсия в България - с 20% от 440 на 540 лева. В съвкупност с останалите мерки, които предлагаме, надявам се, българските граждани да разберат, че правим всичко по силите си и възможностите на бюджета”, допълни той.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деница Сачева: Да се управлява криза чрез интензивните легла означава, че чакаме хората да влязат в болница
Деница Сачева: Да се управлява криза чрез интензивните легла означава, че чакаме хората да влязат в болница
Умерен вятър и променлива облачност утре
Умерен вятър и променлива облачност утре