НОВИНИ

Испания удължи извънредното положение до 25 май

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:28, 06.05.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Още

Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че първият етап от пандемията в страната е минал, но това е още началото. Германското футболно първенство се подновява през втората половина на май.

Президентът на Русия поръча на губернаторите в страната да изготвят план за излизане от режима на ограничения след 11-ти май. Руският министър на културата Олга Любимова е заразена с коронавирус.

Словакия също смекчи мерките, като отвори всички магазини извън големите търговски центрове, хотелите и терасите на ресторантите.

Испания удължи извънредното положение до 25-ти май.

Смъртните случаи в Испания отново са над 200 за изминалия ден,повече в сравнение с предишните. Премиерът поиска удължаване на извънредното положение, обявено на 14-ти март.

Педро Санчес, министър-председател на Испания: Да се пренебрегне рискът от епидемията и прибързано да се отмени извънредното положение би било абсолютна, тотална и непростима грешка, каквато правителството няма да направи. Ето защо искаме удължаване.

В Русия смекчават ограниченията на три етапа в зависимост от обстановката. Първият разрешава разходките с деца,спорт на открито и работа на някои магазини и услуги.

Социалните контакти в Германия се ограничават до 5-ти юни, но две семейства вече могат да се срещат на обществено място.

Проучване на колективния имунитет в Чехия показва, че много малка част от населението, 107 души от 26 500 са положителни за коронавирус.

Адам Войтех, министър на здравеопазването на Чехия: Основното заключение, е че степента на имунитет в чешкото общество е много ниска. Това не е изненадващо, дори е може би очаквано.


Артцентър в Амстердам използва стъклени кабини, аз да предлага обяд и вечеря съобразно правилата, докато правителството разреши отварянето на ресторантите.

Според публикувано днес проучване, французите са наддали в теглото си с 2 килограма и половина заради липсата на физическа активност, заседяването пред скайпа, тревожността и похапването по време на карантината. Междувременно автомобилният концерн Рено възобнови работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заведенията край морето отвориха врати
Заведенията край морето отвориха врати
Моци удължи договора си с Лудогорец
Моци удължи договора си с Лудогорец