НОВИНИ

Исторически гол на Хари Кейн осигури минимален успех на Тотнъм над Фулъм

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:21, 24.01.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
исторически гол хари кейн осигури минимален успех тотнъм фулъм
Слушай новината

Отборът на Тотнъм се завърна към победите в английската Висша лига, след като надигра трудно с 1:0 като гост състава на Фулъм в среща от 21-ия кръг.

Лондонското дерби между двата тима се наложи да бъде забавено с четвърт час, тъй като привържениците на двата тима имаха проблеми с влизането на "Крейвън Котидж" заради трафика.

В крайна сметка в герой за "шпорите" се превърна техният капитан Хари Кейн, който реализира единственото попадение в добавеното време на първата част с чудесно изпълнение от дъгата на наказателното поле.

Попадението беше и с историческа стойност за самия Кейн, тъй като с него той изравни Джими Грийвс на върха в класацията за най-много голове с екипа на "шпорите", като и двамата вече имат по 266. Освен това Кейн се доближи само на един гол от това да се превърне в едва третия футболист в историята, който преминава границата от 200 гола във Висшата лига.

След почивката играчите на Фулъм се опитаха да стигнат до равенството и почти успяха да го сторят в 89-та минута, когато Манор Соломон стреля от дистанция, но Юго Лорис изби топката и запази трите точки в актива на Тотнъм.

В класирането този успех доближи тима на Антонио Конте само на три пункта от място от топ 4, но "шпорите" имат и мач в повече сравнение с преките конкуренти Нюкасъл и Манчестър Юнайтед. Тимът на Фулъм пък остава 7-ми с 31 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дъжд и сняг днес
Дъжд и сняг днес
ПСЖ разгроми аматьори за Купата и си осигури мач с Марсилия на 1/8-финалите
ПСЖ разгроми аматьори за Купата и си осигури мач с Марсилия на 1/8-финалите