НОВИНИ

Италия надви Белгия в малкия финал на Лигата на нациите

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:19, 10.10.2021
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
живо италия белгия страхотен гол барела
Слушай новината

Европейският шампион Италия спечели бронза във второто издание на турнира Лига на нациите, след като в малкия финал в Торино "Скуадрата" спечели с 2:1 срещу тима на Белгия.

Попаденията за успеха реализираха Николо Барела и Доменико Берарди, а за "червените дяволи" се разписа Шарл Де Кетелер.

Белгийците определено могат да съжаляват за пропуснатите шансове на "Ювентус Стейдиъм", след като за 90-те минути те уцелиха цели три греди.

Домакините стартираха мача по-добре и още в първите минути Федерико Киеза отправи два изстрела, които обаче не застрашиха сериозно белгийската врата.

В 18-та минута Доменико Берарди тества от дистанция рефлекса на Тибо Куртоа, но стражът на Реал (Мадрид) се справи.

В 25-та минута дойде и най-сериозната опасност до момента, след като Алексис Салемакерс получи подаване от Мичи Батшуай, но изстрелът му разтресе напречната греда на италианската врата.

Секунди преди края на редовното време на първата част Киеза бе изведен в отлична позиция сам срещу вратата на гостите, но загуби равновесие при нанасянето на удара и това позволи на Куртоа да докосне топката и да предотврати попадението.

Това, което не се случи в края на първата част обаче, стана факт само 60 секунди след началото на втората, когато Николо Барела откри резултата с прекрасен удар от воле след лошо изчистване на Тилеманс.

Белгийците получиха добра възможност да изравнят след час игра, когато Мичи Батшуай стреля опасно по диагонала, но за втори път този следобед гредата спаси "Скуадра Адзура".

Само три минути по-късно Федерико Киеза бе повален в наказателното поле от Тоби Алдервейрелд и домакините получиха право да изпълнят дузпа. Доменико Берарди се нагърби с отговорността да изпълни наказателния удар и въпреки че Куртоа докосна топката, резултатът стана 2:0.

Алдервейрелд имаше шанс да намали изкупи частично вината си в 69-ата минута, но негов опасен удар бе отразен от Донарума.

Отново белгийският бранител тества вратаря на ПСЖ десетина минути по-късно с удар от въздуха, но и този път италианският страж беше на мястото си.

Малшансът за Белгия продължи и в 82-ата минута, когато играчите на Роберто Мартинес удариха трета греда от началото на срещата, като този път изстрелът беше дело на Яник Ферейра Караско.

Все пак "червените дяволи" най-накрая стигнаха до гола в 86-ата минута, когато Шарл Де Кетелер се разписа, вкарвайки първото си попадение с националната фланелка.

Гостите се опитаха в оставащото време да стигнат и до изравнителното попадение, но това така и не се случи и по този начин бронзовите медали от второто издание от Лигата на нациите станаха притежание на отбора на Италия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След пожара във Варна: Към момента не може да се говори за умишлено убийство на двете деца
След пожара във Варна: Към момента не може да се говори за умишлено убийство на двете деца
Транспортният министър: Турският корабособственик цели затопяване на кораба "Вера Су"
Транспортният министър: Турският корабособственик цели затопяване на кораба "Вера Су"