НОВИНИ

Ивайло Иванов ще се бори за бронз на турнира от Големия шлем в Анталия

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:13, 02.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Ивайло Иванов джудо
Слушай новината

Капитанът на българския национален отбор по джудо Ивайло Иванов ще спори за бронзовия медал в категория до 90 кг по време на състезанието от веригата Голям шлем в Анталия, Турция.

Иванов започна по отличен начин надпреварата, след като на старта победи габонеца Пол Кибикайс, а след това мина и през Мамадали Мехдиев, за да си осигури място на осминафиналите.

Последва успех и над французина Макс Лаборд след две оценки на "вадзари", а на четвъртфиналите Ивайло Иванов елиминира и белгиеца Карел Фубер с "вадзари".

За съжаление, серията на двукратния ни европейски вицешампион беше спряна в полуфиналите, където той отстъпи с "вадзари" на младия румънец Алекс Крет.

По този начин Ивайло Иванов ще трябва да се задоволи с участие в битката за бронза, където по-късно днес той ще излезе на татамито срещу унгареца Роланд Гоз, който по-рано през тази година триумфира на Европейската купа в София. При още един успех българинът ще грабне и своето първо отличие в турнир от Големия шлем в новата за него категория до 90 кг.

Финалите в днешния ден започват в 17.00 часа българско време.

Другите двама български представители днес в Анталия, за съжаление, допуснаха ранни поражения, като в категория до 100 кг Борис Георгиев отстъпи във втория кръг на австриеца Аарон Фара, докато в категория над 78 кг при жените дебютанката на подобен форум Ирина Железарска загуби от германката Самира Буизгарне.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без обхват и без аптека - как живеят хората в село Ботево
Без обхват и без аптека - как живеят хората в село Ботево
Даниел Трифонов остана 6-и на прескок на световното в Анталия
Даниел Трифонов остана 6-и на прескок на световното в Анталия