НОВИНИ

Ивайло Петев: Може да решим всичко в редовното време

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:30, 16.08.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
ивайло петев играхме настроение олимпия търсим победата първата минута
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев даде традиционната си пресконференция преди утрешния мач реванш срещу Астана от третия предварителен кръг на Лига Европа.

Разградчани посрещат шампиона на Казахстан в четвъртък вечер от 21:00 часа българско време на своя "Хювефарма Арена" след загуба с 1:2 в първия двубой преди седмица.

Пред журналистите Петев заяви, че трябва неговите футболисти да подобрят играта си с топката и освен това изрази увереност, че българският първенец може да реши всичко в редовното време.

"Нещото, което трябва да подобрим, е играта с топката. Там бяхме вяли и допуснахме грешки. Това е основното нещо. Най-важното е да забравим какво е било преди и да се съсредоточим. Да покажем дух за победа и да искаме повече от противника победата. Играхме добре с ЦСКА, но мачът е в историята, трябва да го забравим. Нов мач, ново предизвикателство и важното е да сме гладни за успеха", започна наставникът на "орлите".

"Не мисля, че Астана ще изглежда по различен начин. Там има изграден стил от доста години. Важно е ние по какъв начин ще действаме и какво ще правим. Имам увереност, че може да решим всичко в редовното време. Всеки ден обръщаме внимание на статичните положения в защита, защото допуснахме няколко гола по този начин. Надявам се да бъдем перфектни в този компонент и да няма пропуските, които имахме до момента", продължи той.

Българският специалист допълни, че иска да вижда повече постоянство в играта на своя тим и да не допуска отново спадове в представянето си, както се случва от началото на сезона.

"Основно нещо е постоянството. Отбор като нашия не бива да изпада в моменти, каквито имахме в определени мачове. Играем на нормален тревен терен. Зад нас ще бъдат феновете. Дали ще играем с трима или четирима, ще видите утре. Обръщаме внимание на всяка една слабост дори и при получаването на картони. Където виждам грешка обръщаме внимание и трябва да се подобряваме всеки мач", завърши Ивайло Петев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадинов за убийството на Алексей Петров: Мутренското правителство върна мутренските години
Костадинов за убийството на Алексей Петров: Мутренското правителство върна мутренските години
Алексей Петров е бил с охрана при убийството си, заявиха властите
Алексей Петров е бил с охрана при убийството си, заявиха властите