НОВИНИ

Ивайло Петев в "Арена Спорт": Ясен Петров не трябва да се съобразява с нищо

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:36, 31.01.2021
Чете се за: 01:18 мин.
Футбол
ивайло петев арена спорт ясен петров съобразява нищо

Новият селекционер на Босна и Херцеговина беше специален гост в предаването "Арена Спорт", като сподели своето мнение за ситуацията около неговото назначаване начело на "змейовете", очакванията към новия наставник на България, Ясен Петров, както и случващото се в българския футбол.

Бившият наставник на Лудогорец, Динамо (Загреб) и Българския национален отбор обяви, че е горд с назначението си и подчерта, че тима на Босна и Херцеговина има голям потенциал.

"Чувствам се горд. Босна е ново предизвикателство за мен. Амбициран съм за добри резултати. От отбора зависи да положи големи усилия това да се случи. Играчите на Босна и Херцеговина имат огромен потенциал.

В новия си отбор Петев ще има възможността да работи с играчи като Един Джеко и Миралем Пянич и изрази надежда, че заедно ще могат да постигнат големи резултати.

"Със звездите се работи по специфичен начин. Сигурен съм, че Джеко и Пянич ще бъдат от моя отбор и ще ни помогнат за големи резултати. Те са водещи фигури и трябва да го покажат на терена. Всички имат голямата амбиция да направят нещо голямо. Знам, че няма да е лесно, но трябва да приема предизвикателството."

Тренорът, който за последно ръководи полския Ягелония говори още и за отношенията си с босненския наставник на ЦСКА София, Бруно Акрапович.

"С Бруно Акрапович имаме по-специални отношения. Той е мой приятел. Разговаряли сме доста. Мисля, че приятелството е над всичко и трябва да си помагаме един на друг."

Относно недоволствата около неговото назначение като селекционер на Босна и Херцеговина Петев сподели:

"Не бих казал, че има настроения срещу мен. Ситуацията е такава, каквато е. Аз съм спокоен и уверен в това, което ми предстои. Целта беше да се измести фокусът. Имат си някакви борби в босненската федерация. Знам каква е истината и отношението към мен."

Не бе подмината и темата за новия селекционер на България, Ясен Петров.

"Не искам да давам съвети на Ясен Петров. Желая му само успех. Няма да е лесно, но с повече работа всичко се постига. Ще има и трудни моменти, но това е нашата работа - няма как. Ясен да прави това, което му е в главата и да не се съобразява с нищо."

Накрая, Ивайло Петев сподели и своите очаквания за развоя на събитията през пролетния полусезон в родната Първа Лига.

"Не мисля, че българските треньори са подценявани. Първенството е малко по-интересно. Лудогорец има всички шансове отново да стане шампион на страната"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5-годишно дете е в болница, след като пиян шофьор блъсна микробус в Разград
5-годишно дете е в болница, след като пиян шофьор блъсна микробус в Разград
Катастрофа между два камиона на магистрала "Тракия" в посока Бургас
Катастрофа между два камиона на магистрала "Тракия" в посока Бургас