НОВИНИ

Изграждат нова подстанция в Пловдив

изграждат нова подстанция пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 11.05.2020
Чете се за: 00:34 мин.
Бизнес

Продължават строителните дейности по изграждането на новата подстанция „Евмолпия“ на Електроразпределение Юг в Пловдив. Грубият строеж на сградата приключи.

Силовият трансформатор 40/50 мегаволтампера и елегазова разпределителна уредба 110 киловолта са произведени и преминали успешно изпитания в заводите производители.

Енергийното дружество в Пловдив ще инвестира в подстанция „Евмолпия“ над 11 и половина милиона лева.

Първоначално инсталираната мощност на новата подстанция ще бъде 50 мегаволтампера с възможност да достигне 100 MVA. Тя ще бъде изцяло от закрит тип като присъединяването към мрежата ще бъде с подземна кабелна линия, без въздушни линии или стълбове, водещи към нея. Сградата ще е едноетажна с монолитна стоманобетонова конструкция и шумоизолация. Обектът вече е получил акт 14.

Управлението, постоянният контрол и мониторинг на подстанцията ще бъде директно от страна на диспечерския център на EVN чрез телемеханика.

Обхватът на действие на новата подстанция е централната и източна част на град Пловдив, където през последните години се увеличи изграждането на нови обекти, пораждащи необходимост от осигуряване на допълнителен капацитет на електропреносната мрежа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов се срещна с ресторантьори и хотелиери
Премиерът Борисов се срещна с ресторантьори и хотелиери
Пингвини се разхождат свободно в зоопарк в Япония
Пингвини се разхождат свободно в зоопарк в Япония