НОВИНИ

Изплатиха над 1 млн. лв. на екскурзоводи и планински водачи

изплатиха млн екскурзоводи планински водачи
bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 12.08.2021
Чете се за: 01:07 мин.
У нас
Слушай новината

Министерството на туризма е изплатило авансовите суми по три от сключените четири договора с професионалните организации на екскурзоводите и планинските водачи. Общата стойност на преведените средства е 1 302 000 лв., съобщават от ведомството.

Дейностите в предмета на договорите представляват услуги, свързани с иновативно рекламиране чрез онлайн презентации и турове, извършени от професионални екскурзоводи и планински водачи. Това е вид дигитална трансформация на традиционните подходи за осъществяване на маркетинг. Така ще се насърчи развитието на вътрешния туризъм и ще подпомогне финансово екскурзоводите в дългосрочен план.

Изплащането на средствата става в изпълнение на обществена поръчка „Избор на външни експерти за популяризиране на малките и средни предприятия и организациите за управление на туристическите райони“, финансирана от проект „Повишаване на капацитета на малки и средни предприятия в сектор туризъм чрез оказване на подкрепа за създаване и функциониране на организациите за управление на туристическите райони“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЕМ даде начало на процедурата за избор на генерален директор на БНР
СЕМ даде начало на процедурата за избор на генерален директор на БНР
Код жълто за опасно горещо време и днес
Код жълто за опасно горещо време и днес