НОВИНИ

Израел отхвърля евентуална ядрена сделка с Иран

израел отхвърля евентуална ядрена сделка иран
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:44, 17.07.2022
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

Израел се противопоставя на споразумение за иранската ядрена програма и си запазва правото да предприеме дипломатически и оперативни действия срещу Техеран във връзка с разработването на ядрени оръжия. Това заяви в неделя премиерът Яир Лапид на седмичното заседание на правителството. Той отбеляза, че е свел тази позиция на вниманието на президента на САЩ Джо Байдън, който беше на посещение в еврейската държава от 13 до 15 юли.

„По време на посещението си дадох ясно да се разбере на президента и неговия екип, че Израел се противопоставя на ядрената сделка и си запазва правото на пълна дипломатическа и оперативна свобода срещу ядрената програма на Иран“, каза Лапид, цитиран от правителствената служба.

Той окачестви посещението на Байдън в Израел историческо и подчерта, че визитата на американския президент е донесла „постижения в областта на дипломацията, сигурността и икономиката, които ще укрепят държавата Израел за години напред“.

Първата обиколка на Байдън в Близкия изток след встъпването му в длъжност се проведе от 13 до 16 юли. Той посети Израел и Западния бряг на река Йордан, както и Саудитска Арабия, където се срещна с ръководството на редица арабски страни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роберт Левандовски: Байерн ще остане в сърцето ми завинаги
Роберт Левандовски: Байерн ще остане в сърцето ми завинаги
Националите по тенис до 18 години започват участието си на Европейското в Швейцария
Националите по тенис до 18 години започват участието си на Европейското в Швейцария