НОВИНИ

Джесика Пегула, Онс Жабер и Вондроушова са в четвъртия кръг на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:19, 03.09.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
джесика пегула онс жабер вондроушова четвъртия кръг open
Снимка: БТА
Слушай новината

Джесика Пегула се класира за четвъртия кръг на тазгодишния US Open, след като преодоля първото си по-трудно препятствие от началото на надпреварата в лицето на бившата трета ракета в света Елина Свитолина.

Американката загуби първия си сет от началото на турнира в мача си срещу Свитолина, но в крайна сметка след близо два часа престой на корта Пегула се наложи с 6:4, 4:6, 6:2.

По този начин поставената под №3 Джесика оформи изцяло американски сблъсък в осминафиналите срещу финалистката от Откритото първенство на САЩ през 2017-а година Мадисън Кийс, която пък осъществи пълен обрат срещу рускинята Людмила Самсонова - 5:7, 6:2, 6:2.

Финалистката на US Open от миналата година Онс Жабер също си осигури място в четвъртия кръг на надпреварата, след като се справи трудно с чехкинята Мари Бозукова.

Тунизийката, поставена под №5, загуби първата част в срещата, но в крайна сметка намери сили да стигне до обрат и след близо три часа престой на корта се поздрави с победата след 5:7, 7:6(5), 6:3.

В следващата фаза Жабер ще се изправи срещу 23-ата в схемата китайка Чжън Цинвън, която в третия кръг надви Лучия Брондзети след 6:3, 4:6, 6:4.

Шампионката от Уимбълдън Маркета Вондроушва пък за втори път в своята кариера се класира за осминафиналите в Ню Йорк след лесна победа срещу рускинята Екатерина Александрова. Чехкинята се наложи с 6:2, 6:1 за малко под час игра и в спор за място на четвъртфиналите ще играе срещу американката Пейтън Стърнс, която се наложи с 6:4, 6:3 британката Кейти Боултър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава борбата с пожара между Свиленград и Тополовград
Продължава борбата с пожара между Свиленград и Тополовград
Алкарас, Медведев и Синер продължават към осминафиналите на US Open
Алкарас, Медведев и Синер продължават към осминафиналите на US Open