НОВИНИ

Джокович и Надал научиха първите си съперници

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
17:11, 10.05.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Тенис
джокович надал научиха първите съперници

Шампионите от последните две издания на Мастърс 1000 тенис турнира в Рим Новак Джокович и Рафаел Надал научиха имената на първите си съперници в турнира.

Водачът в ранглистата и действащ шампион Джокович ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц, който надви в два сета Даниел Еванс от Великобритания с 6:3, 6:2. По този начин Фриц осуети нов двубой между Ноле и Еванс, в който сърбинът щеше да търси реванш за поражението си от британеца в Монте Карло. Джокович и Фриц имат три мач помежду си, като и трите завършват с успех за номер 1 в света.

За последно той надигра американеца в пет сета на първия за годината турнир от Големия шлем в Австралия. При успех над Фриц Ноле може да се изправи срещу първата ни ракета Григор Димитров, който стартира утре срещу испанеца Алехандро Давидович Фокина.

Вторият в схемата и деветкратен шампион в Рим Надал ще спори за място в трети кръг с представителя на домакините Яник Синер. Младият талант елиминира французина Юго Умбер след успех с 6:2, 6:4.

Испанският левичар и италианецът имат един мач помежду си, спечелен от Рафа на четвъртфинал на "Ролан Гарос" през 2020 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите от комисията "Манолова" се скараха и за ВиК сектора
Депутатите от комисията "Манолова" се скараха и за ВиК сектора
Полузащитник на Чехия пропуска Евро 2020
Полузащитник на Чехия пропуска Евро 2020