НОВИНИ

Джокович прегази палачa на Григор и се класира за девети финал в Мелбърн

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:59, 18.02.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Голям шлем
джокович прегази палачa григор класира девети финал мелбърн

Световният номер 1 Новак Джокович се доближи на един мач от девета титла от Откритото първенство на Австралия, след като победи руския квалификант Аслан Карацев с 6-3, 6-4, 6-2 в първия полуфинал от мъжката схема на турнира.

Карацев бе голямата изненада в Мелбърн до момента, след като се превърна в първия тенисист в Оупън ерата, който достига до полуфинал в турнир от Големия шлем при своя дебют в голямата четворка.

В предишния кръг той отстрани първата ракета на България Григор Димитров в четири сета, но днес не успя да се противопостави на Джокович.

Сърбинът показа, че напълно е преодолял контузията в хълбока и коремната област, която за малко да доведе до неговото отпадане още в третия кръг, като се движеше свободно по корта и нямаше никакви проблеми да изпълнява всичките си удари.

Джокович реализира единствената възможност за пробив в първия сет, за да го вземе с 6-3, след което дръпна с два пробива във втората част и поведе с 5-2, но Карацев показа характер и върна единия пробив, след което имаше шанс да изравни до 5-5, но в крайна сметка осемкратният шампион затвори сета на собствен сервис. В третата част Джокович стигна до нови три пробива, за да стигне до чист успех след час и 53 минути игра.

Носителят на 17 титли от Големия шлем показа много ефективна игра, като реализира 17 аса, 30 печеливши удара и едва 14 непредизвикани грешки. Той успя да реализира шест от седемте си възможности за пробив.

По този начин Джокович се класира за деветия си финал на Аустрелиън Оупън, а там ще срещне четвъртия поставен Данийл Медведев от Русия или номер 5 в схемата Стефанос Циципас от Гърция, които утре ще се изправят един срещу друг във втория полуфинал при мъжете от 10:30 часа българско време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верижна катастрофа затвори пътя Велинград - Костандово
Верижна катастрофа затвори пътя Велинград - Костандово
Левски: Днес е един от най-мрачните дни в историята на България
Левски: Днес е един от най-мрачните дни в историята на България