НОВИНИ

Джокович пропусна тренировката си, под въпрос е за 1/8 финала

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:13, 13.02.2021
Чете се за: 00:34 мин.
Тенис
джокович пропусна тренировката въпрос финала

Световният номер 1 и осемкратен шампион на Australian Open пропусна днешната си тренировка, за да изчака резултатите от направения скенер, като все още е под въпрос участието му на 1/8 финалите в Мелбърн.

Сърбинът получи контузия при победата си над Тейлър Фриц с 3:2 сета, а самият Ноле определи нараняването си като "разкъсване на мускулите".

Въпреки трудностите обаче Джокера съумя да измъкне вчерашния мач и в следващата фаза го очаква бившия полуфиналист в Мелбърн, Милош Раонич.

Джокович получи максимално възможно време за възстановяване от организаторите, тъй като мачът му срещу канадеца бе поставен последен в неделната програма на централния корт

Изпълнителният директор на състезанието Крейг Тийли изрази своята увереност, че сърбинът ще успее да преодолее контузията си.

"Ще го видим. Той е издръжлив и здрав. Той ще разбере какво му е и ще отиде да получи подходящото лечение. Това е неговият корт, той се чувства удобно на него и той просто вдига играта си и е толкова добър", заяви Тийли пред австралийския телевизионен канал Channel Nine.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изграждат нова кислородна инсталация в болница "Св. Мина" в Пловдив
Изграждат нова кислородна инсталация в болница "Св. Мина" в Пловдив
ВСС избира 10-те европейски делегирани прокурори
ВСС избира 10-те европейски делегирани прокурори